Buletini mujor

 TË REJAT KRYESORE PRILL 2018

logo

Shëndetësi moderne

4.5 milion euro investim në spitalet rajonale Në spitalet rajonale të Durrësit dhe Fierit kanë nisur investimet për fuqizimin e infrastrukturës dhe pajisjen e tyre me teknologji të lartë biomjekësore. Pak ditë më parë, përfundoi në Durrës instalimi i mamografisë së re, grafisë e fluoroskopisë, si edhe grafisë së lëvizshme, me vlerë të përgjithshme 780 mijë euro. Brenda këtij viti, në Durrës, do të mundësohet rehabilitimi i plotë i Pediatrisë së këtij spitali. Ndërkohë, në spitalin rajonal të Fierit janë investuar rreth 1 milion euro...

Herceptina në listën e rimbursimit

Mbulohen 100% të nevojave për gratë me kancer gjiri Lista e re e barnave të rimbursueshme për vitin 2018 përfshin 36 barna dhe alternativa të reja, duke çuar në 568 numrin e barnave që rimbursohen falas për qytetarët. Barnat e reja të përfshira në listë trajtojnë disa diagnoza si, forma të ndryshme të leuçemisë, tumorit të pulmonit si dhe për herë të parë përfshihen barna për diagnoza të patrajtuara më parë, si demenca dhe alzheimer. Lista e re e barnave përmban përveç barnave për sëmundje të rënda dhe barnat për sëmundjet kronike si hipertensioni...

Reduktohen infeksionet spitalore

Sterilizimi edhe në Vlorë Pas spitaleve universitare të Tiranës, spitaleve rajonale të Durrësit, Shkodrës dhe Elbasanit si dhe spitalit bashkiak të Librazhdit, shërbimi i sterilizimit dhe instrumenteve të rinj kirurgjikalë ka nisur edhe në spitalin rajonal të Vlorës. Ky investim redukton ndjeshëm infeksionet spitalore si dhe ofron kushte më të mira pune për mjekët. Shefi i Shërbimit të Kirurgjisë, dr. Besnik Elezi u shpreh se me nisjen e këtij shërbimi janë reduktuar shumë infeksionet post-operatore, duke theksuar...

I jepet fund praktikave korruptive

Lehtësohet procedura e KMCAP Procedura e re që përcakton aftësinë për punë për rreth 56 mijë persona me aftësi të kufizuar dhe para-tetra plegjikë, nuk kërkon më paraqitjen fizike të tyre pranë zyrave të KMCAP. Vendimi per pagesen mujore merret nga komisioni bazuar në dokumentacionin e dosjes së paraqitur, ndërsa përgjigja i dërgohet qytetarit në shtëpi nga administratori shoqëror në njësinë vendore ku banon. Reforma e thjeshtimit të procedurave do të vijojë edhe me shërbime të tjera të shëndetësisë dhe mbrojtjes...

Masat për sezonin turistik

Nis dezinsektimi në zonat bregdetare Ka nisur nga Divjaka procesi i dezinsektimit në zonat turistike dhe ato urbane për vitin 2018. Programi kombëtar i dezinsektimit po realizohet në të gjithë vijën bregdetare nga veriu në jug të vendit, për të garantuar një sezon turistik të sigurt. Pas Divjakës, procesi i dezinsektimit u krye edhe në Velipojë, Shëngjin, Gjirin e Lalzit, Durrës, Golem, Spille, plazhin e Semanit, Nartë, Vlorë, Zvërnec, Orikum, Dhërmi, Jalë, Himarë, Qeparo, Sarandë e deri në Butrint e Ksamil, duke përfshirë...