Prekja e interesave të financuesve të PD, nxit sulmet ndaj MSH dhe Qeverisë

Postuar më: 03 Tetor 2015
Prekja e interesave të financuesve të PD, nxit sulmet ndaj MSH dhe Qeverisë. PD u ka borxh shqiptarëve 280 milion USD nga keqqeverisja me barnat

Godina e re për Qendrën e Konsultave Ambulatore në QSUT gati në pranverë

Postuar më: 26 Shtator 2015
Godina e re për Qendrën e Konsultave Ambulatore në QSUT gati në pranverë Beqaj: “Bëjmë realitet zotimin e marrë në Janar 2015” Manastirliu: “Lehtësi pacientëve për të përfituar shërbimin e kërkuar”

MSH dënon aktin e shëmtuar të dhunës ndaj profesionistëve të shëndetit

Postuar më: 22 Shtator 2015
MSH dhe QSUT i bashkohen njëzëri shqetësimit të personelit shëndetësor të shërbimit të Onkologjisë së këtij institucioni, pasi u njohën me rastin e raportuar të dhunës së pajustifikuar të ushtruar dje (21/09/2015) në mjediset e punktit gjinekologjik të këtij shërbimi. Dhuna e ushtruar ndaj bluzave të bardha në krye të detyrës është dhe mbetet një akt i shëmtuar, prandaj MSH dhe Drejtoria e QSUT është e vendosur të inkurajojë organet kompetente që të vendosin drejtësi, si dhe u bën thirrje qytetarëve të respektojnë figurën e personelit shëndetësor në detyrë dhe të denoncojnë çdo rast abuziv.

Reagim i MSH lidhur me deklaratën e kreut të UMSH për edukimin në vazhdim të mjekëve

Postuar më: 11 Shtator 2015
Reagim i Ministrisë së Shëndetësisë ndaj deklaratës së kreut të Urdhrit të Mjekut të Shqipërisë lidhur me edukimin në vazhdim të mjekëve | Tiranë, 11/09/2015

Informacion mbi rezultatet e vlerësimit të njohurive dhe aftësive të personelit infermieror

Postuar më: 06 Gusht 2015
Informacion mbi rezultatet e vlerësimit të njohurive dhe aftësive të personelit infermieror në kujdesin shëndetësor spitalor universitar, 24-25 korrik 2015. Pjesëmarrja e përgjithshme në këtë vlerësim ishte 88% (morën pjesë 1270 infermierë, nga 1437 të planifikuar). Pjesëmarje e plotë u sigurua nga SU “Shefqet Ndroqi” me 100%, ndërsa pjesëmarrja më e ulët u shënua në SUOGJ “Koço Gliozheni”, me 64%.

Tregtia e akullit, Inspektim higjieno-sanitar në të gjithë vendin

Postuar më: 04 Gusht 2015
Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, duke filluar që nga dt. 13/07/2015, po kryen inspektimin e subjekteve prodhues, ruajtës dhe shpërndarës të akullit nëpër të gjitha qarqet e vendit. Për periudhën në fjalë, degët përkatëse të ISHSH-së në qarqe, kryen inspektime në 403 subjekte prodhuese, ruajtës dhe shpërndarës të akullit në të gjithë vendin. Gjatë proçesit të inspektimit u morrën 308 mostra akulli për analiza laboratorike, ku 79 prej tyre u gjetën pozitive përsa i përket ngarkesave mikrobike.

Buletin i Aktivitetit tё 22 QSH-ve tё posaçme tё sezonit veror, 1/7-2/8/2015

Postuar më: 03 Gusht 2015
22 qendrat shëndetësore të vëna në dispozicion të pushuesve dhe turistëve, që nga java e parё e muajit Qershor, kanë realizuar pёr periudhёn 1 qershor – 2 gusht 2015, gjithsej: 11194 vizita mjekёsore, prej tё cilave: 67,6% - Vizita mjekësore; 27,1% - Mjekime lokale; 8,0% - Ndёrhyrje mikrokirurgjikale; 3,8% - Referime në spital.

MSH reagon ndaj deklaratës së PD për ristrukturimin e kompanisë GSK

Postuar më: 05 Maj 2015
Reagim i MSH në përgjigje të deklaratës së PD për ristrukturimin e kompanisë GSK,në përgjigje të deklaratës së sotshme (5/5/2015) të Deputetes së Partisë Demokratike, znj. Albana Vokshi.

Reagim i MSH në përgjigje të deklaratës së PD për barnat

Postuar më: 04 Maj 2015
Reagim i Ministrisë së Shëndetësisë në përgjigje të deklaratës së PD për barnat | Tiranë, 4/5/2015

Kuvendi ratifikon marrëveshjen €16mln me CEB për modernizimin e QSUT

Postuar më: 05 Mars 2015
Kuvendi i Shqipërisë ratifikoi sot (5/3/2015) Marrëveshjen Kuadër të Financimit, ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Bankës për Zhvillim të Këshillit të Evropës (CEB), për programin e reformimit dhe modernizimit të QSUT “Nënë Tereza” – Faza e II-të. Është hedhur kështu, një hap i rëndësishëm përpara për përmbushjen e një prej angazhimeve kyç programore të Qeverisë Shqiptare për transformimin dhe hapjen e kantierit të shëndetësisë, me qëllim modernizimin infrastrukturor dhe rritjen e sigurisë në shërbimet spitalore në vend.
Ministria e Shëndetësisë merr masa për parandalimin e përhapjes së virusit të gripit, duke urdhëruar mbylljen e çerdheve, kopshteve dhe(...) 03-01-2017