Ministri Beqaj në Takimin e ZEVA-s, Përkrah profesionistëve të shëndetit

Postuar më: 11 Shtator 2015
Përkrah profesionistëve të shëndetit - Fjala e Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në takimin:“22nd ZEVA Symposium”, Simpoziumi i Dhomave dhe Urdhërave të Mjekëve të Evropës Qendrore dhe Lindore.

Shëndetësia falas e pamundur nëse nuk godasim informalitetin

Postuar më: 09 Shtator 2015
Fjala e Kryeministrit Edi Rama dhe Ministrit të Shëndetësisë Ilir Beqaj,në takimin me temë: “Në mbrojtje të shëndetit të qytetarit, kundër informalitetit”,me punonjës e drejtues të sistemit të kujdesit shëndetësor dhe përfaqësues të grupeve të interesit.

Fund udhëkryqit të mjekëve me plotësimet e ligjit për kujdesin shëndetësor

Postuar më: 16 Korrik 2015
Fjala dhe ndërhyrjet e Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në seancën plenare të Kuvendit të Shqipërisë, dt. 16/7/2015, gjatë diskutimeve për projektligjin për “Disa ndryshime dhe shtesa në Ligjin nr.10107, datë 30.3.2009, “Për kujdesin shëndetësor në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”.

Interpelanca në Kuvend, Beqaj: Ngushtojmë hapësirat e financuesve të abuzuesve të PD

Postuar më: 28 Maj 2015
Fjala e Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në senacën e sotshme (28/05/2015) në Kuvendin e Shqipërisë, në përgjigje të interpelancës së thirrur me kërkesë të Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike. Beqaj u shpreh se nismat e Qeverisë kanë ngushtuar ndjeshëm hapësirat e abuzimit për financuesit e PD-së.

Beqaj: “Falë reformës në shëndetësi, jemi në rrugën e duhur”

Postuar më: 14 Maj 2015
Fjala e plotë e Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në Seancën Plenare të Kuvendit të Shqipërisë - Tiranë, 14/05/2015

Ndërtojmë marrëdhënie njerëzore pacient-profesionistë shëndetësie

Postuar më: 12 Maj 2015
Fjala e Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në aktivitetin e organizuar me rastin e 12 Majit - Ditës Ndërkombëtare të Infermierit, nga Urdhri i Infermierit të Shqipërisë: “Infermieria Shqiptare Drejt Standardeve Europiane: Arritje dhe Sfida” - Tiranë, 12/05/2015

Beqaj: “Jemi në drejtimin e duhur për Mbulim, Akses dhe Cilësi Universale”

Postuar më: 12 Maj 2015
Ministri i Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, mori pjesë sot (12/5/2015) në Konferencën Ndërkombëtare të Shëndetit Publik me temë: “Determinantët Socialë të Shëndetit”, të organizuar nga Instituti i Shëndetit Publik në Tiranë, nën kujdesin e Ministrisë së Shëndetësisë. Konferenca adresoi çështjet kryesore që kanë të bëjnë me determinantët social të shëndetit në kontekstin e tranzicionit shqiptar. Sipas OBSH-së, determinantët social të shëndetit konsistojnë në faktorë, “në të cilat njerëzit lindin, rriten, jetojnë, punojnë dhe plaken. Këto rrethana jetësore formësohen nga shpërndarja e parave, pushtetit dhe burimeve në nivel global, kombëtar dhe lokal”. Determinantët social të shëndetit reflektohen në pabarazi shëndetësore, të cilat mund të shmangen. Këto pabarazi derivojnë nga kushte të ndryshme sociale dhe ekonomike, të cilat janë të dukshme brenda një shoqërie, apo midis shoqërive të ndryshme. Pabarazitë shëndetësore janë në rritje në vendet ish komuniste në tranzicion në Evropë, duke përfshirë edhe Shqipërinë.

Ministri Beqaj replikon me Deputetin Blushi: Pronarët taksohen 30%

Postuar më: 07 Maj 2015
Replika e Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në seancën plenare sot pasdite (7/5/2015) në Kuvend ndaj deklaratës së Deputetit të Partisë Socialiste, z. Ben Blushi.

Ministri Beqaj replikon me Deputeten Vokshi: GSK vazhdon aktivitetin në Shqipëri

Postuar më: 07 Maj 2015
Reagimi i Ministrit të Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, në seancën plenare të Kuvendit të Shqipërisë sot paradite (7/5/2015) ndaj deklaratës së Deputetes së Partisë Demokratike, znj. Albana Vokshi, lidhur me ristrukturimin e aktiviteteve të biznesit në Shqipëri të kompanisë GSK.

Në shëndetësi, kthesa e mundimshme në drejtimin e duhur

Postuar më: 04 Maj 2015
Fjala e plotë e Kryeministrit, z. Edi Rama, në Kongresin e Tretë Ndërkombëtar të Shkencave Biomjekësore. Kongresi dy-ditor (4-5 maj 2015), i cili i çeli punimet sot, organizohet nga një grup bashkëpunues i Fakultetit të Shkencave të Natyrës dhe i Fakultetit të Mjekësisë dhe ka si qëllim të prezantojë përpara studentëve të fakulteteve të mjekësisë dhe të shkencave të natyrës, jo vetëm rëndësinë e zhvillimit të shkencave biomjekësore, por edhe risitë dhe zhvillimet më të fundit në këtë fushë. Në kongres, janë ftuar të marrin pjesë gjithashtu edhe përfaqësues të universiteteve të njohura ndërkombëtare.
600 mijë shqiptarë, nga fillimi i këtij viti do të marrin falas ilaçet nga gjithë lista e ilaçeve të rimbursueshme. Ata janë qytetarë të(...) 23-01-2017