Beqaj: Pajisje e re moderne për realizimin e ndërhyrjeve që shmagin kirurgjinë e hapur

Postuar më: 15 Shkurt 2017
Një tjetër pajisje moderne e teknologjisë së fundit i shtohet QSUT, e cila rrit ndjeshëm cilësinë e shërbimit të ofruar ndaj pacientëve. ERCP bën të mundur realizimin e ndërhyrjeve në rrugët e tëmthit duke shmangur kirurgjinë e hapur. Përmes aplikimit të saj, shkurtohet ndjeshëm jo vetëm koha e realizimit të interventit, por edhe ajo e qëndrimit të pacientëve në spital pas ndërhyrjes, ul ndjeshëm përdorimin e barnave post-operatore, si dhe është një ndihmë e madhe për vetë mjekët kirurgë për ta ushtruar sa më mirë profesionin e tyre.

Investime të reja në Maternitetin e Kukësit

Postuar më: 14 Shkurt 2017
Pajisjet moderne dhe të teknologjisë bashkëkohore janë investimi më i ri në Spitalin Rajonal të Kukësit, e konkretisht në maternitetin e këtij spitali. Salla e imazherisë ofron një shërbim të specializuar, të munguar deri tani, përmes ECHO-s së re Obstetrike-Gjinekologjike të instaluar së fundmi.

Beqaj: Viti i tretë që vijojmë me hapjen e specializimeve të reja në mjekësi

Postuar më: 13 Shkurt 2017
Për të tretin vit radhazi, janë hapur specializimet për të gjithë studentët e Mjekësisë që duan të vijojnë studimet e Nivelit të Tretë. 185 vende është kuota e përcaktuar këtë vit, ndërsa janë regjistruar për të garuar 279 aplikantë. Ministri i Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, i shoqëruar edhe nga Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Prof. Dr. Arben Gjata, ndoqi nga afër për disa minuta ecurinë e procesit. Ditën e sotme, ishte faza e parë e testimit, ajo e intervistës me gojë. 19 komisione të përbëra me nga 6 anëtarë bënë vlerësimet për të gjithë kandidatët pas seancës së pyetje-përgjigjeve.

Kombinat, Shërbimi i ri 24/7 i urgjencës më pranë qytetarëve

Postuar më: 12 Shkurt 2017
Shërbimi i urgjencës mjekësore, pas riorganizimit, është tashmë prezent në territor në disa pika të qarkut të Tiranës. Autoambulanca, stafi mjekësor, i përbërë nga dhënësi i ndihmës së parë (drejtuesi i automjetit), si dhe një infermier, janë të stacionuar në disa zona të qarkut të Tiranës, ashtu sikundër në të gjitha qarqet e vendit.

Beqaj: Rikthehet normaliteti në maternitetin e spitalit rajonal Durrës

Postuar më: 10 Shkurt 2017
Rikthehet puna normale në maternitetit e spitalit rajonal të Durrësit pas avarisë së ndodhur disa ditë më parë në sistemin elektrik të këtij shërbimi. Brenda një kohe rekord u bë e mundur riparimi i dëmit të shkaktuar, dhe tashmë, puna po vijon normalisht. Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj dhe nga kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako, inspektuan mjediset e maternitetit dhe u takuan me mjekët, infermierët dhe punonjësit shëndetësorë që punojnë aty.

Nënshkrimi Elektronik, lehtësim për mjekët dhe pacientët

Postuar më: 09 Shkurt 2017
Nënshkrimi elektronik është një tjetër hap tejet i rëndësishëm drejt Shëndetësisë Elektronike. Prezantimi i tij u bë këtë herë para mjekëve, infermierëve dhe punonjësve të sistemit të kujdesit Parësor shëndetësor të Tiranës, ku ishin të pranishëm Ministri i Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, si dhe Ministrja e Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, zj. Milena Harito. Nënshkrimi elektronik është një pjesë e rëndësishme e programit të Shëndetësisë Elektronike, ku për të gjitha projektet e-Health që janë investuar deri më sot 36 milionë euro.

Me “e-Health”, Standardizim, siguri dhe akses informacioni për këdo

Postuar më: 08 Shkurt 2017
Programi i Shëndetësisë Elektronike (e-Health) është ndalur në qytetin e Elbasanit ku u prezantua para drejtuesve të sistemit të kujdesit shëndetësor në vend dhe personelit mjekësor të këtij spitali Programi, vlera e të cilit është 14 milionë euro, është financuar në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit Financiar ndërmjet Qeverisë së Shqipërisë dhe Qeverisë së Austrisë, përfshin infrastrukturën e rrjetit, pajisjet hardware, zgjidhjet software për rekordet elektronike shëndetësore të integruar me liçensa për gjithë vendin, si dhe implemetimin dhe suportin e nevojshëm.

800 pacientë/vit përfitojnë falas nga pajisja e re në SU “Sh. Ndroqi”

Postuar më: 07 Shkurt 2017
Investimi më i fundit në Spitalin Universitar “Shefqet Ndroqi” ka bërë të mundur shtimin e gamës së diagnostikimit dhe trajtimit për të gjithë pacientët që vuajnë nga sëmundjet pulmonare. Falë një investimi me vlerë afro 50 mijë euro u bë e mundur blerja e një pajisjeje të re të Krioterapisë (Cryotherapy) dhe Diagnozës Endobronkiale, e cila rrit gamën diagnostikuese, por edhe trajtuese, të të gjithë sëmundjeve pulmonare, duke filluar që nga kanceri i mushkërive, por edhe sëmundje të tjera të sistemit respirator.

Beqaj: Shkodra, një nga pesë spitalet ku po ofrojmë shërbimin e Kimioterapisë

Postuar më: 04 Shkurt 2017
Spitali Rajonal i Shkodrës ofron tashmë edhe shërbimin e Kimioterapisë për pacientët e prekur nga sëmundjet tumorale. Falë investimit të realizuar në këtë spital për ofrimin e shërbimit “Day Hospital” dhe garantimit të përgatitjes së mjekimit me barna pranë Kapave, dhe jo më manualisht siç kryej disa vite më parë, prej 1 muaji, afro 10 pacientë e marrin këtë shërbim jetik për jetën e tyre, pranë vendbanimit të tyre duke shmangur në këtë mënyrë rradhët e gjata të pritjes dhe ecejaket drejt Tiranës.