Beqaj: Rikthehet normaliteti në maternitetin e spitalit rajonal Durrës

Postuar më: 10 Shkurt 2017
Rikthehet puna normale në maternitetit e spitalit rajonal të Durrësit pas avarisë së ndodhur disa ditë më parë në sistemin elektrik të këtij shërbimi. Brenda një kohe rekord u bë e mundur riparimi i dëmit të shkaktuar, dhe tashmë, puna po vijon normalisht. Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj dhe nga kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako, inspektuan mjediset e maternitetit dhe u takuan me mjekët, infermierët dhe punonjësit shëndetësorë që punojnë aty.

Nënshkrimi Elektronik, lehtësim për mjekët dhe pacientët

Postuar më: 09 Shkurt 2017
Nënshkrimi elektronik është një tjetër hap tejet i rëndësishëm drejt Shëndetësisë Elektronike. Prezantimi i tij u bë këtë herë para mjekëve, infermierëve dhe punonjësve të sistemit të kujdesit Parësor shëndetësor të Tiranës, ku ishin të pranishëm Ministri i Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, si dhe Ministrja e Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, zj. Milena Harito. Nënshkrimi elektronik është një pjesë e rëndësishme e programit të Shëndetësisë Elektronike, ku për të gjitha projektet e-Health që janë investuar deri më sot 36 milionë euro.

Me “e-Health”, Standardizim, siguri dhe akses informacioni për këdo

Postuar më: 08 Shkurt 2017
Programi i Shëndetësisë Elektronike (e-Health) është ndalur në qytetin e Elbasanit ku u prezantua para drejtuesve të sistemit të kujdesit shëndetësor në vend dhe personelit mjekësor të këtij spitali Programi, vlera e të cilit është 14 milionë euro, është financuar në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit Financiar ndërmjet Qeverisë së Shqipërisë dhe Qeverisë së Austrisë, përfshin infrastrukturën e rrjetit, pajisjet hardware, zgjidhjet software për rekordet elektronike shëndetësore të integruar me liçensa për gjithë vendin, si dhe implemetimin dhe suportin e nevojshëm.

800 pacientë/vit përfitojnë falas nga pajisja e re në SU “Sh. Ndroqi”

Postuar më: 07 Shkurt 2017
Investimi më i fundit në Spitalin Universitar “Shefqet Ndroqi” ka bërë të mundur shtimin e gamës së diagnostikimit dhe trajtimit për të gjithë pacientët që vuajnë nga sëmundjet pulmonare. Falë një investimi me vlerë afro 50 mijë euro u bë e mundur blerja e një pajisjeje të re të Krioterapisë (Cryotherapy) dhe Diagnozës Endobronkiale, e cila rrit gamën diagnostikuese, por edhe trajtuese, të të gjithë sëmundjeve pulmonare, duke filluar që nga kanceri i mushkërive, por edhe sëmundje të tjera të sistemit respirator.

Beqaj: Shkodra, një nga pesë spitalet ku po ofrojmë shërbimin e Kimioterapisë

Postuar më: 04 Shkurt 2017
Spitali Rajonal i Shkodrës ofron tashmë edhe shërbimin e Kimioterapisë për pacientët e prekur nga sëmundjet tumorale. Falë investimit të realizuar në këtë spital për ofrimin e shërbimit “Day Hospital” dhe garantimit të përgatitjes së mjekimit me barna pranë Kapave, dhe jo më manualisht siç kryej disa vite më parë, prej 1 muaji, afro 10 pacientë e marrin këtë shërbim jetik për jetën e tyre, pranë vendbanimit të tyre duke shmangur në këtë mënyrë rradhët e gjata të pritjes dhe ecejaket drejt Tiranës.

Urgjenca Mjekësore, Beqaj: Sistemi i ri i komandës e kontrollit gati më 3 Prill

Postuar më: 02 Shkurt 2017
Është përmbyllur procesi i prezantimit të riorganizimit në territor të shërbimit të Urgjencës Mjekësore. Qarku i Tiranës, ishte ndalesa e fundit ku u bë prezantimi para personelit të Urgjencës së Tiranës. Me sistemin e ri, nga 1 autoambulancë funksionale për afro 100 mijë banorë, shkon në 1 autoambulancë për 40 mijë banorë, duke siguruar mbulim më të plotë dhe cilësor në gjithë qarkun.

Beqaj: Shërbime përherë e më tepër më pranë pacientëve

Postuar më: 01 Shkurt 2017
Në Ministrinë e Shëndetësisë, do të zhvillohen përgjatë tre ditëve, 31 Janar-1 Shkurt, disa takime në kuadrin e programit TAIEX, një instrument i asistencës teknike dhe shkëmbimit të informacionit të Komisionit Evropian. Ministria e Shëndetësisë ka pasur një kujdes të vecantë për të përdorur këtë instrument shumë të rëndësishëm të asistencës teknike të ofruar nga KE-ja vendeve kandidate dhe kandidate potenciale, ku vetëm gjatë muajit Janar të 2017 janë 5 aktivitete të miratuara.

Që prej Janarit, Kimioterapi edhe në spitalin Rajonal të Elbasanit

Postuar më: 30 Janar 2017
Pacientët e Elbasanit të prekur nga sëmundjet tumorale e marrin tashmë shërbimin e kimioterapisë në spitalin rajonal të këtij Qarku. Investimi i realizuar në këtë spital për ofrimin e shërbimit të njohur si “Day Hospital”, për të gjithë ata qytetarë, të cilët kryejnë seancat e kimioterapisë, garanton edhe përgatitjen e mjekimit me barna pranë Kapave (aparaturave të specializuara), dhe jo më në mënyrë manuale siç kryej disa vite më parë duke ofruar disa protokolle bazë për këta të sëmurë.

Beqaj: Proteza ortopedike falas edhe në spitalin Rajonal të Shkodrës

Postuar më: 29 Janar 2017
Shërbimi i vendosjes së protezave falas po shtrihet hap pas hapi në të gjithë vendin. Pas Tiranës, Vlorës, Fierit, Durrësit dhe Elbasanit, protezat ortopedike ofrohen tashmë falas, për të gjithë pacientët që kanë nevojë, edhe në spitalin Rajonal të Shkodrës. Në këtë mënyrë, të gjithë pacientët e Shkodrës, por edhe të zonave përreth, që kanë nevojë për këtë shërbim mjekësor mund ta marrin atë pranë vendlindjes së tyre, tërësisht falas dhe me cilësi tepër të lartë.

Beqaj: 50 milionë lekë vetëm për protezat këtë vit në Spitalin e Elbasanit

Postuar më: 25 Janar 2017
Spitali Rajon i Elbasanit është spitali tjetër i radhës, i cili ofron tashmë proteza ortopedike falas për të gjithë pacientët që kanë nevojë për këtë shërbim mjekësor. Banorët e Elbasanit dhe zonave përreth që kanë nevojë për një ndërhyrje të tillë do të mund ta marrin këtë shërbim pranë vendbanimit të tyre dhe me një cilësi tepër të lartë.
Zoti Enkeled Joti është Drejtori i ri i Përgjithshëm i Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”. Ministrja e Shëndetësisë, znj.(...) 27-03-2017